08.02.2014 17:10
Toskánsky teľací rezeň
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Zapečený teľací rezeň na špenátovom prívarku.
Ingrediencie:
600 g mrazeného špenátu
- soľ
- mleté čierne korenie
- cesnak
- 20 g masla
- 300 g teľacieho mäsa
- 60 ml oleja
- horčica
- 60 g šunkovej salámy
- 60 g ementálu
Príprava:
Odblanené a umyté mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepané a osolené sprudka z obidvoch strán opečieme na oleji a potrieme horčicou. Mrazený špenát necháme prejsť varom, potom ho osolíme, okoreníme, pridáme rozotrený cesnak a po krátkom prevarení rozdelíme do štyroch vymastených ohňovzdorných misiek. Do každej porcie urobíme jamku a do nej vložíme kúsok masla. Zakryjeme ho teľacím rezňom, na ktorý položíme plátok šunky a syra a v rúre zapečieme. Keď sa syr roztopí, podávame so zemiakmi.
—————