08.02.2014 17:10

Toskánsky teľací rezeň

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Zapečený teľací rezeň na špenátovom prívarku.

 

Ingrediencie:
  • 600 g mrazeného špenátu  
  • soľ   
  • mleté čierne korenie  
  • cesnak   
  • 20 g masla    
  • 300 g teľacieho mäsa    
  • 60 ml oleja   
  • horčica   
  • 60 g šunkovej salámy     
  • 60 g ementálu

 

Príprava:

Odblanené a umyté mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepané a osolené sprudka z obidvoch strán opečieme na oleji a potrieme horčicou. Mrazený špenát necháme prejsť varom, potom ho osolíme, okoreníme, pridáme rozotrený cesnak a po krátkom prevarení rozdelíme do štyroch vymastených ohňovzdorných misiek. Do každej porcie urobíme jamku a do nej vložíme kúsok masla. Zakryjeme ho teľacím rezňom, na ktorý položíme plátok šunky a syra a v rúre zapečieme. Keď sa syr roztopí, podávame so zemiakmi.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada