Tortičky s brusnicami
Varenie – Recepty – Múčniky
Trochu trpezlivosti, ktorá sa vyplatí. Tortičky s príchuťou brusníc stoja za to.
Ingrediencie:
Na cesto:
250 g hladkej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 250 g masla alebo margarínu
- 150 g cukru
- 4 vajcia (veľkosť M)
- 2 PL mlieka
Na ozdobenie:
- 500 g polotučného tvarohu
- 4 PL mlieka
- 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou
- 2 PL práškového cukru
- 10 PL brusnicového džemu
Príprava:
Do misy nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok a soľ a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín a premiešame ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Postupne pridáme cukor, vajcia a mlieko. Hladké cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený múčnik preklopíme na kuchynskú mriežku. Stiahneme horný papier a korpus necháme vychladnúť. Okrúhlou formičkou vykrajujeme tortičky a rozložíme ich na plech na pečenie. Odkrojky jemne rozmrvíme. Potom sii priopravíme náplň. Vareškou dôkladne premiešame tvaroh, mlieko a Crème Olé. Pokiaľ je náplň príliš tuhá, pridáme ešte 1–2 lyžice mlieka. Pomocou kávovej lyžičky rozdelíme tvaroh rovnomerne na tortičky a lyžičkou vytvoríme ozdobné vlnky. Na tanier si dáme mrveničku, tortičky po okraji náplne posypeme a mrveničku jemne pritlačíme. Na 1 hodinu odložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme brusnicovým džemom.
FOTO: droetker
—————