Torta s jablkami a tvarohom
Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty
Jablková torta so škoricou a s tvarohovým krémom.
Ingrediencie:
Na cesto:
200 g hladkej múky
- na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
- 80 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- 120 g mäkkého masla alebo margarínu
Na posypanie cesta:
- 2-3 olúpané, na hrubom strúhadle nastrúhané jablká
- ½ balíčka škoricového cukru
Na náplň o obloženie:
- 750 g mäkkého tvarohu
- 40 g Solamylu
- 120 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry z omytého citróna
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 4-5 menších jabĺk
- ½ balíčka škoricového cukru
Príprava:
Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom. Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme. Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme 65 minút. Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.
FOTO: droetker
—————