20.09.2014 09:15

Torta s jablkami a tvarohom

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty

 

Jablková torta so škoricou a s tvarohovým krémom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 200 g hladkej múky 
  • na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 80 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 120 g mäkkého masla alebo margarínu
Na posypanie cesta:
  • 2-3 olúpané, na hrubom strúhadle nastrúhané jablká
  • ½ balíčka škoricového cukru

 

Na náplň o obloženie:
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 40 g Solamylu
  • 120 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • trochu nastrúhanej citrónovej kôry z omytého citróna
  • 3 žĺtky
  • 3 bielky
  • 4-5 menších jabĺk
  • ½ balíčka škoricového cukru

 

Príprava:

Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom. Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme. Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme 65 minút. Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada