11.10.2017 17:32

Torta Pavlova s hruškami

Varenie – Recepty - Múčniky a dezerty

 

Hrušky s karamelom a orechmi ponorené do penového korpusu s vanilkovo-pudingovou náplňou. Sen všetkých maškrtníkov.

 

Ingrediencie:
Na korpus:
  • 4 bielky
  • 230 g cukru
  • 2 zarovnané lyžice Gustinu jemného kukuričného škrobu
  • 1 lyžica vínneho octu
Na ozdobenie:
  • 3 hrušky
  • 500 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml vody
  • šťava z 1 citróna
  • 3 bobkové listy
  • 5 guľôčok celého korenia
  • 2 kúsky celej škorice
  • 3 lyžičke tekutého medu
  • 100 g orechov (vlašské, pekanové, a pod.)
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice sirupu z agáve

Na náplň:
  • 1 balíček Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou
  • 300 ml mlieka
  • 20 g cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu
  • 2 lyžičky Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar

 

Príprava:
  1. Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, škrob a ocot a šľaháme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Zmes rozdelíme na dve časti. Na plechy vyložené papierom na pečenie vytvoríme zo zmesi kruhy (Ø asi 24 cm). Jeden uhladíme a pri druhom vytvoríme uprostred priehlbinku ako hniezdo. Vložíme do rúry predhriatej na 120 °C a sušíme asi 80 minút.
  2. Korpusy necháme vychladnúť.
  3. Na ozdobenie hrušky umyjeme a olúpeme. Do hrnca nalejeme víno, vodu a šťavu z citróna. Pridáme korenie a med a povaríme asi 5 minút. Do sirupu vložíme hrušky stopkou nahor a na miernom ohni pod pokrievkou povaríme ešte asi 15 minút. Hrušky zo sirupu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Na teflónovej panvici opražíme nasekané orechy. Pridáme maslo, cukor a vanilkový cukor a krátko skaramelizujeme. Nanesieme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
  5. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 20 g cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Smotanu so Smeta-fixom a extraktom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Asi ⅓ šľahačky si odložíme. Zvyšok šľahačky vmiešame do vychladnutého Zlatého klasu a nanesieme na rovný korpus. Priklopíme korpusom s priehlbinkou a do stredu nanesieme odloženú šľahačku.
  6. Hrušky nanesieme na povrch torty a ozdobíme rozdrvenými orechmi v karameli a sirupom z agáve.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada