04.06.2016 09:31

Torta Obria jahoda

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Efektná torta z lístkového cesta s jahodami.

 

Ingrediencie:
Na náplň:
  • 120 g marcipánu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
Na cesto:
  • 300 g mrazeného lístkového cesta (4 štvorcové pláty)
  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 20 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 150 ml smotany na šľahanie

 

Na ozdobenie:
  • asi 600 g jahôd
  • 30 g marcipánu
  • farba zelená potravinárska

 

Na želé:
  • 1 balíček tortového želé červeného
  • 40 g cukru
  • 250 ml vody

 

Príprava:
  1. Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
  2. Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.
  3. Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).
  4. Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec.
  5. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
  6. Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  7. Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.
  8. Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody.
  9. Na ozdobenie prepracujeme marcipán s farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada