28.05.2016 20:12
Torta kráľa zvierat
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Torta v tvare leva učaruje každému malému oslávencovi.
Ingrediencie:
Na cesto:
150 g mäkkého masla alebo margarínu
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 5 žĺtkov
- 100 g rozpustenej čokolády na varenie
- 5 bielkov
- 90 g hladkej múky
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g mletých orechov
Na náplň a ozdobenie:
- 1 balenie vanilkovej krémovej náplne
- 250 ml mlieka
- 300 g mäkkého masla
- 3 zarovnané lyžice práškového cukru
- 1 balíček tmavej polevy
- ½ balíčka tmavej polevy
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
- Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼ náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.
- Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.
FOTO: droetker
—————