28.05.2016 20:12

Torta kráľa zvierat

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Torta v tvare leva učaruje každému malému oslávencovi.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 150 g mäkkého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 100 g rozpustenej čokolády na varenie
  • 5 bielkov
  • 90 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g mletých orechov
Na náplň a ozdobenie:
  • 1 balenie vanilkovej krémovej náplne
  • 250 ml mlieka
  • 300 g mäkkého masla
  • 3 zarovnané lyžice práškového cukru
  • 1 balíček tmavej polevy
  • ½ balíčka tmavej polevy

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
  2. Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼  náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.
  3. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada