14.12.2017 08:31

Torta 4 schody do neba

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Výnimočná štvorvrstvová torta s pudingom, tvarohom a šľahačkou, ktorá sa zaskvie aj na sviatočnom stole.

 

Ingrediencie:
Na korpus:
  • 260 g kakaových sušienok
  • 30 g rozpusteného masla
  • 100 ml mlieka
  • 260 g maslových sušienok
  • 30 g rozpusteného masla
  • 100 ml mlieka
Na náplň:
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 4 zarovnané lyžice cukru
  • 2 lyžičkovej vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček želatínového stužovača
  • 100 ml vody
  • 1 balíček Zlatého klasu bez varenia
  • 500 ml mlieka
  • 60 g cukru

 

Na ozdobenie:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 zarovnané lyžica cukru
  • 1 balíček Smeta-fixu
  • 50 g horkej čokolády

 

Príprava:
  1. Na prípravu korpusu rozdrvíme tmavé sušienky pomocou váľka. Vložíme ich do misky, pridáme maslo a mlieko a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Rovnakým spôsobom si pripravíme korpus zo svetlých sušienok, masla a mlieka. Nanesieme na tmavú hmotu a pritlačíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút.
  2. Korpus necháme vo forme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh s cukrom a pastou. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do tvarohu. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky a necháme stuhnúť. Zlatý klas pripravíme podľa návodu na obale, opatrne nanesieme na tvarohovú náplň a uhladíme.
  4. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom a nanesieme na náplň podľa vlastnej fantázie. Na povrch torty nastrúhame čokoládu a tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada