14.12.2017 08:31
Torta 4 schody do neba
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Výnimočná štvorvrstvová torta s pudingom, tvarohom a šľahačkou, ktorá sa zaskvie aj na sviatočnom stole.
Ingrediencie:
Na korpus:
260 g kakaových sušienok
- 30 g rozpusteného masla
- 100 ml mlieka
- 260 g maslových sušienok
- 30 g rozpusteného masla
- 100 ml mlieka
Na náplň:
- 250 g polotučného tvarohu
- 4 zarovnané lyžice cukru
- 2 lyžičkovej vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček želatínového stužovača
- 100 ml vody
- 1 balíček Zlatého klasu bez varenia
- 500 ml mlieka
- 60 g cukru
Na ozdobenie:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 3 zarovnané lyžica cukru
- 1 balíček Smeta-fixu
- 50 g horkej čokolády
Príprava:
- Na prípravu korpusu rozdrvíme tmavé sušienky pomocou váľka. Vložíme ich do misky, pridáme maslo a mlieko a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Rovnakým spôsobom si pripravíme korpus zo svetlých sušienok, masla a mlieka. Nanesieme na tmavú hmotu a pritlačíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút.
- Korpus necháme vo forme vychladnúť.
- Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh s cukrom a pastou. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do tvarohu. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky a necháme stuhnúť. Zlatý klas pripravíme podľa návodu na obale, opatrne nanesieme na tvarohovú náplň a uhladíme.
- Na ozdobenie vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom a nanesieme na náplň podľa vlastnej fantázie. Na povrch torty nastrúhame čokoládu a tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
FOTO: droetker
—————