12.06.2011 11:34

Tofu narýchlo

Varenie – Recepty - Mäso a ryby

 

Vďaka chutnej marináde získa tofu výnimočnú chuť. Ocení aj ten, kto si tento prírodný produkt doteraz neobľúbil.

Ingrediencie:
  • 500 g tofu
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • rasca
  • sójový alebo slnečnicový olej
  • hlávka šalátu, paradajky alebo iná čerstvá zelenina
Základná marináda:
  • 50 ml oleja
  • 400 ml vody
  • 150 ml sójovej omáčky
  • pol lyžičky majoránky
  • pol lyžice horčice
  • 1 rozotrený strúčik cesnaku
  • 1 pokrájaná stredne veľká cibuľa
  • pol lyžičky morskej soli
  • koriander, rasca a mleté čierne korenie
Príprava:

Najprv si pripravíme marinádu. Všetky ingrediencie na jej prípravu dáme do hrnca a prikryté varíme asi 5 minút na miernom ohni. Precedíme, znovu povaríme a odložíme do chladničky. Tofu potom môžeme marinovať v tomto náleve celé alebo pokrájané na plátky 10 až 15 minút. Čerstvý syr tofu nakrájame a asi 10 minút necháme marinovať v základnej marináde alebo ho jednoducho ochutíme sójovou omáčkou a rascou. Potom ho opečieme do červena a uložíme na tanier s listami čerstvého šalátu. Oblohu môžeme spestriť aj pokrájanou paradajkou a reďkovkou. V zime sa ponúka alternatíva dusenej kapusty a knedle.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada