09.04.2016 13:07

Tiramisu Ricoré

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Obľúbený dezert, ktorému k výnimočnej príchuti pomôže kávový nápoj zo zmesi praženej rozpustnej kávy a pražených cereálií, jačmeňa, raži a čakanky.

 

Ingrediencie:
  • 2 polievkové lyžice instantnej kávovej zmesi Ricoré  
  • 30 cukrárenských piškót    
  • 250 g mascarpone    
  • 300 ml mlieka   
  • 1 lyžica koňaku    
  • 2 vajcia   
  • 4 lyžice jemného kryštálového cukru   
  • 1 kopcovitá lyžica 100-percentného kakaa

 

Príprava:

V elektrickom mixéri zmiešame žĺtka, 3 lyžice cukru a mascarpone. Ušľaháme sneh z bielkov a pridáme ho k pripravenej hmote. Dostaneme tak hladký krém. V podlhovastej nádobe zmiešame Ricoré a mlieko, pridáme poslednú lyžicu cukru a koňak a dobre premiešame. Polovicu piškót namočíme do mlieka s Ricoré a vyložíme nimi dno dezertnej misy. Na piškóty nanesieme pripravený krém a prikryjeme ho zvyšnými piškótami namočenými v ochutenom mlieku. Navrch ešte natrieme zvyšok krému. Uložíme do chladničky a pred podávaním posypeme kakaom. Táto receptúra vystačí na 6 porcií.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada