Tiramisu Ricoré
Varenie – Recepty – Múčniky
Obľúbený dezert, ktorému k výnimočnej príchuti pomôže kávový nápoj zo zmesi praženej rozpustnej kávy a pražených cereálií, jačmeňa, raži a čakanky.
Ingrediencie:
2 polievkové lyžice instantnej kávovej zmesi Ricoré
- 30 cukrárenských piškót
- 250 g mascarpone
- 300 ml mlieka
- 1 lyžica koňaku
- 2 vajcia
- 4 lyžice jemného kryštálového cukru
- 1 kopcovitá lyžica 100-percentného kakaa
Príprava:
V elektrickom mixéri zmiešame žĺtka, 3 lyžice cukru a mascarpone. Ušľaháme sneh z bielkov a pridáme ho k pripravenej hmote. Dostaneme tak hladký krém. V podlhovastej nádobe zmiešame Ricoré a mlieko, pridáme poslednú lyžicu cukru a koňak a dobre premiešame. Polovicu piškót namočíme do mlieka s Ricoré a vyložíme nimi dno dezertnej misy. Na piškóty nanesieme pripravený krém a prikryjeme ho zvyšnými piškótami namočenými v ochutenom mlieku. Navrch ešte natrieme zvyšok krému. Uložíme do chladničky a pred podávaním posypeme kakaom. Táto receptúra vystačí na 6 porcií.
—————