23.01.2020 10:10

Teľacie dusené s párkami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Dusené teľacie stehno prešpikované párkami.

 

Ingrediencie:
  • 400 g teľacieho mäsa zo stehna
  • 100 g párkov
  • soľ
  • olej
  • 1 cibuľa
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 10 g hladkej múky
  • 2 zelené papriky
Príprava:

Do umytého mäsa urobíme ostrým nožom 3 až 4 otvory, do ktorých povtláčame párky a uzavrieme ich kovovou ihlou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, soľ a napokon i plnené teľacie stehno. Všetko spolu najprv dusíme vo vlastnej šťave, neskôr podlejem horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, zalejeme horúcou vodou a povaríme. Do zahustenej šťavy pridáme zelené papriky pokrájané na rezance a ešte spolu povaríme, kým nezmäknú. Mäso nakrájame na plátky a podávame poliate šťavou s ryžou alebo zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada