28.10.2013 08:32
Teľací guláš
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Teľací guláš si môžeme dať so zemiakmi i s haluškami.
Ingrediencie:
600 g teľacieho mäsa z pleca alebo krku
- olej
- 1 väčšia cibuľa
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- štipka majoránu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- lyžica hladkej múky
- 100 ml mäsového vývaru
Príprava:
Na oleji opražíme najemno pokrájanú očistenú cibuľu, prisypeme mletú červenú papriku a mäso pokrájané na kocky. Trochu podusíme a po 10 minútach podlejeme horúcou vodou. Potom pridáme mleté čierne korenie, majorán, soľ a strúčik cesnaku. Mäso pomaly dusíme, ak treba tak pridáme ešte vodu, aby sa nechytalo odspodu. Keď mäso zmäkne, šťavu necháme vydusiť a zaprášime ju trochou hladkej múky na zahustenie. Potom prilejme asi mäsový vývar, povaríme a podľa chuti dosolíme. Ako prílohu podávame varené zemiaky a zeleninový šalát, ale výborné sú aj halušky.
—————