28.10.2013 08:32

Teľací guláš

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Teľací guláš si môžeme dať so zemiakmi i s haluškami.

 

Ingrediencie:
  • 600 g teľacieho mäsa z pleca alebo krku   
  • olej    
  • 1 väčšia cibuľa   
  • mleté čierne korenie    
  • mletá červená paprika    
  • štipka majoránu    
  • 1 strúčik cesnaku  
  • soľ  
  • lyžica hladkej múky
  • 100 ml mäsového vývaru
Príprava:

Na oleji opražíme najemno pokrájanú očistenú cibuľu, prisypeme mletú červenú papriku a mäso pokrájané na kocky. Trochu podusíme a po 10 minútach podlejeme horúcou vodou. Potom pridáme mleté čierne korenie, majorán, soľ a strúčik cesnaku. Mäso pomaly dusíme, ak treba tak pridáme ešte vodu, aby sa nechytalo odspodu. Keď mäso zmäkne, šťavu necháme vydusiť a zaprášime ju trochou hladkej múky na zahustenie. Potom prilejme asi mäsový vývar, povaríme a podľa chuti dosolíme. Ako prílohu podávame varené zemiaky a zeleninový šalát, ale výborné sú aj halušky.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada