14.11.2017 21:12

Tekvicový džem základný

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Zužitkujte raz tekvicu na prípravu chutného džemu.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg tekvice hokkaido (neolúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 100 ml vody
  • 1 väčší pomaranč
  • 1 zarovnaná lyžička kyseliny citrónovej
  • 1 balíček želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
  1. Na prípravu džemu vložíme vo väčšieho hrnca na kúsky nakrájanú tekvicu. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Pridáme šťavu z pomaranča aj s dužinou, a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada