14.11.2017 21:12
Tekvicový džem základný
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Zužitkujte raz tekvicu na prípravu chutného džemu.
Ingrediencie:
1 kg tekvice hokkaido (neolúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
- 100 ml vody
- 1 väčší pomaranč
- 1 zarovnaná lyžička kyseliny citrónovej
- 1 balíček želírovacieho cukru Extra 2:1
Príprava:
- Na prípravu džemu vložíme vo väčšieho hrnca na kúsky nakrájanú tekvicu. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Pridáme šťavu z pomaranča aj s dužinou, a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
FOTO: droetker
—————