14.11.2017 21:08

Tekvicový džem s orechmi

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Pri príprave tohto tekvicového džemu potrebujete aj vlašské orechy a orechový olej.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg tekvice hokkaido (nelúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 200 ml vody
  • 100 g vlašských orechov
  • 1 lyžica orechového oleja
  • 1 chemicky neošetrená limetka
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
  • 500 g cukru
Príprava:
  1. Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, zalejeme vodou a asi 20 minút ju povaríme do mäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju rozmixujeme tyčovým mixérom.
  2. Orechy orestujeme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť. Potom ich nasekáme nožom a zmiešame s olejom.
  3. Z limetky nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu.
  4. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru, orechy s olejom, kôru a šťavu z limetky a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  5. Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  6. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Upozornenie: Použitím orechov sa doba trvanlivosti džemu skráti maximálne na 4 mesiace.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada