20.10.2019 16:41
Tekvicová nátierka
Varenie – Recepty – Studený bufet
Chutná a zároveň zdravá sezónna nátierka z tekvice.
Ingrediencie:
tekvica Hokaido
- chilli papričky podľa chuti
- citrónová kôra podľa potreby
- 1 jablko
- korenie podľa potreby
- 250 ml kyslej smotany
- soľ podľa chuti
Príprava:
Jablko, tekvicu, čili papričku nakrájame, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia na 35 minút. Po upečení prepasírujeme, pridáme kyslú smotanu a rozmixujeme. Necháme 30 minút vychladnúť, pridáme citrónovú kôru a poriadne zamiešame.
TIP: Nátierka sa skvele hodí k proteínovému chlebu alebo ako dip k nachos.
FOTO: KetoDiet
—————