20.02.2020 16:42
Tatarák z lososa
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Tatarák z lososa je skutočná pochúťka pre všetkých milovníkov rýb.
Ingrediencie:
400 g filety z lososa
- 2 šalotky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička dijonskej horčice
- soľ
- mleté biele korenie
- kôpor
- citrónová šťava
Príprava:
Z lososa podľa potreby stiahnite kožu, vyberte väčšie kosti a mäso naškriabte alebo nakrájajte na maličké kocky. Postupne primiešavajte nadrobno nasekanú šalotku, olej, horčicu, citrónovú alebo limetkovú šťavu a nakoniec dochuťte soľou a korením. Servírujte s nasucho opekanými kúskami bagety dozdobené nasekaným kôprom.
Pri podávaní môžeme natrieť vrstvou majonézy a posypať pokrájanou mladou cibuľkou.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com
—————