20.02.2020 15:59
Tatarák z cvikle
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Tatársky biftek si môžeme pripraviť aj z červenej repy ako zdravšiu verziu.
Ingrediencie:
400 g červenej repy
- čerstvo namleté čierne korenie
- 30 g nastrúhaného chrenu
- 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
- 40 ml balzamikového octu
- kôra z 1citróna
- majonéza
- 3 lyžice olivového oleja
- pečivo
- cesnak na potretie pečiva
Príprava:
Cviklu ošúpeme, pokrájame, v mise pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ a korenie. Zabalíme do alobalu a pečieme na plechu v rúre pri teplote 200 °C asi 1,5 hodiny. Vychladnutú cviklu najemno nastrúhame alebo zmixujeme, premiešajte s kôrou z citrónu, s chrenom a s cibuľou nadrobno nakrájanou. Dochutíme balzamikovým octom a primiešajte 2 lyžice majonézy. Podávame s opečeným pečivom potretým cesnakom.
redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru
—————