20.02.2020 15:59

Tatarák z cvikle

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Tatársky biftek si môžeme pripraviť aj z červenej repy ako zdravšiu verziu.

 

Ingrediencie:
  • 400 g červenej repy
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 30 g nastrúhaného chrenu
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 40 ml balzamikového octu
  • kôra z 1citróna
  • majonéza
  • 3 lyžice olivového oleja
  • pečivo
  • cesnak na potretie pečiva
Príprava:

Cviklu ošúpeme, pokrájame, v mise pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ a korenie. Zabalíme do alobalu a pečieme na plechu v rúre pri teplote 200 °C asi 1,5 hodiny. Vychladnutú cviklu najemno nastrúhame alebo zmixujeme, premiešajte s kôrou z citrónu, s chrenom a s cibuľou nadrobno nakrájanou. Dochutíme balzamikovým octom a primiešajte 2 lyžice majonézy. Podávame s opečeným pečivom potretým cesnakom.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada