07.06.2013 11:05

Talianska hydinová polievka

Varenie – Recepty – Polievky

 

Vývar po taliansky s kúskami slepačích drobkov a s ryžou.

 

Ingrediencie:
  • sliepka aj s drobkami     
  • 3 l vody    
  • 10 g koreňovej zeleniny    
  • 1 väčšia cibuľa   
  • 2 rajčiaky   
  • 50 g varenej ryže  
  • 2 strúčiky cesnaku    
  • celé čierne korenie  
  • soľ   
  • petržlenová vňať 
Príprava:

Očistenú a umytú sliepku i drobky vložíme do vody, pridáme soľ, celé čierne korenie, prikryjeme a varíme na miernom ohni vyše hodiny. Uvarenú sliepku vyberieme a mäso oberieme a použijeme na prípravu hlavného jedla (šalát, rizoto). Do vývaru pridáme pokrájanú zeleninu, cibuľu i rozotrený cesnak a povaríme do zmäknutia zeleniny. Polievku precedíme, pridáme pokrájané mäso z drobkov, varenú ryžu, pokrájané a ošúpané rajčiaky a posekanú petržlenovú vňať. Podávame s vajcovou usadlinou pokrájanou na kocky.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada