03.07.2020 15:00
Svieži ovocný koláč
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom.
Ingrediencie:
Na cesto:
3 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň a ozdobenie:
- 500 g lesného ovocia (červené ríbezle, maliny, čučoriedky)
- 3 balíčky trstinového cukru citrónového
- 50 g masla
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.
Na dno vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme polovicu ovocia, zalejeme ho cestom a uhladíme. Na povrch nanesieme zvyšné ovocie, posypeme citrónovým cukrom a na plátky nakrájaným maslom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 40 minút.
FOTO: droetker
—————