03.07.2020 15:00

Svieži ovocný koláč

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 3 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň a ozdobenie:
  • 500 g lesného ovocia (červené ríbezle, maliny, čučoriedky)
  • 3 balíčky trstinového cukru citrónového
  • 50 g masla

 

Príprava:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.

Na dno vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme polovicu ovocia, zalejeme ho cestom a uhladíme. Na povrch nanesieme zvyšné ovocie, posypeme citrónovým cukrom a na plátky nakrájaným maslom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 40 minút.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada