Svieža jogurtovo-citrónová bábovka
Varenie – Recepty – Múčniky
Ľahký múčnik vhodný aj pre ľudí s problematickým trávením. Bábovka jako od babičky.
Ingrediencie:
Na cesto:
350 g hladkej múky
- 2 zarovnané lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 220 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou
- 4 vajcia
- 1 lyžičky citrónovej arómy
- 125 g rozpusteného masla
- 250 g bieleho jogurtu
Na ozdobenie:
- 300 g preosiateho práškového cukru
- 5 lyžíc šťavy z citróna
- 4 lyžice mlieka
Príprava:
Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom. Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme. Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou.
Tip: Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.
FOTO: droetker
—————