06.10.2014 15:08

Sviečková na chlebe

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Kvalitnému mäsu, ako je sviečkovica, stačí jednoduchá a rýchla príprava.

 

Ingrediencie:
  • 600 g hovädzej sviečkovice    
  • soľ     
  • mleté čierne korenie    
  • olej   
  • plátky bieleho chleba     
  • 200 g zrelých rajčiakov   
  • cibuľa
Príprava:

Odležanú sviečkovicu umyjeme, osušíme obrúskom, odblaníme, pokrájame na hrubšie rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme olejom a necháme v chlade odležať. Na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách plátky bieleho chleba. Rajčiaky umyjeme, pokrájame a na oleji trochu podusíme, potom ešte osolíme a zamiešame. Odležané rezne poukladáme na rozohriaty grilovací rošt a na každej strane grilujeme 4 minúty. Na opečené plátky chleba položíme hotové rezne, na vrch uložíme udusené rajčiaky a kolieska surovej cibule. Upravíme na misu, polejeme odkvapkanou šťavou z opekania a podávame

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada