Sviečková na chlebe
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Kvalitnému mäsu, ako je sviečkovica, stačí jednoduchá a rýchla príprava.
Ingrediencie:
600 g hovädzej sviečkovice
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- plátky bieleho chleba
- 200 g zrelých rajčiakov
- cibuľa
Príprava:
Odležanú sviečkovicu umyjeme, osušíme obrúskom, odblaníme, pokrájame na hrubšie rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme olejom a necháme v chlade odležať. Na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách plátky bieleho chleba. Rajčiaky umyjeme, pokrájame a na oleji trochu podusíme, potom ešte osolíme a zamiešame. Odležané rezne poukladáme na rozohriaty grilovací rošt a na každej strane grilujeme 4 minúty. Na opečené plátky chleba položíme hotové rezne, na vrch uložíme udusené rajčiaky a kolieska surovej cibule. Upravíme na misu, polejeme odkvapkanou šťavou z opekania a podávame
—————