17.12.2017 16:35
Sviatočný tekvicový džem
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Vďaka ponuke obchodu si môžeme aktuálne uvariť džem z tekvice aj v období Vianoc. Výborne bude chutiť natretý na sviatočnú vianočku.
Ingrediencie:
1 kg tekvice hokkaido (očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
- 200 ml vody
- 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
- 500 g cukru
- 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej
- 1 lyžička arómy citrónovej
Príprava:
- Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.
- Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
FOTO: droetker
—————