17.12.2017 16:35

Sviatočný tekvicový džem

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Vďaka ponuke obchodu si môžeme aktuálne uvariť džem z tekvice aj v období Vianoc. Výborne bude chutiť natretý na sviatočnú vianočku.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg tekvice hokkaido (očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 200 ml vody
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1
  • 500 g cukru
  • 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej
  • 1 lyžička arómy citrónovej
Príprava:
  1. Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.
  2. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  4. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada