18.12.2013 11:02

Sviatočné mandľové toliare

Varenie - Recepty – Múčniky

 

Vianočné keksíky so škoricou a mandľami.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • ½ lyžička citrónovej arómy
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 1 vajce
  • 120 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček (á 40 g) zlatého klasu
  • 25 g nasekaných nelúpaných mandlí
Na potretie:
  • 150 g marhuľového džemu
  • 1 lyžička rumovej arómy
Na posypanie:
  • 2 zarovnané lyžice plátkov mandlí

 

Príprava:

Na prípravu cesta ušľaháme maslo, cukor, vanilínový cukor, arómu a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajce a zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a Zlatým klasom. Nakoniec vmiešame nasekané mandle. Z hmoty tvoríme pomocou kávovej lyžičky na plech vyložený papierom na pečenie malé kôpky. Plech vložíme do rúry predhriatej  na 180°C a pečieme 10 minút. Upečené toliare necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na potrenie rozpustíme džem v malom hrnci na miernom ohni. Odstavíme zo sporáka a vmiešame arómu. Horúcim džemom potrieme povrch vychladnutých toliarov a posypeme plátkami mandlí.

 

TIP: Toliare môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe asi 3 týždne.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada