22.03.2016 15:05

Sviatočná hrudka

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Tradičné veľkonočné jedlo, náročné na množstvo použitých vajec, ale veď Veľká noc je len raz do roka.

 

Ingrediencie:
  • 1 l mlieka   
  • 15 vajec   
  • mleté čierne korenie   
  • nové korenie
  • soľ

 

Príprava:

Vajcia rozšľaháme v litri mlieka a ochutíme mletým čiernym i novým korením a soľou. Zmes dáme variť, necháme ju zovrieť a potom oheň trochu stlmíme. Celú dobu miešame, kým sa vajcia v mlieku nevyzrážajú. Zmes odstavíme od ohňa, premiešame a precedíme cez čisté plátno, ktoré zviažeme a zavesíme nad nádobu kvôli odkvapkávaniu. Vychladnutú hrudku vyberieme z plátna, pokrájame na plátky a podávame s chlebom a postrúhaným chrenom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada