02.11.2014 11:03

Švajčiarska omeleta

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Luxusná omeleta pripravená zo zvyškov obeda.

 

Ingrediencie:
  • 4 vajcia   
  • soľ    
  • 125 ml smotany   
  • 20 g hrubej múky   
  • pažítka alebo zelená petržlenová vňať
Plnka:
  • 200 g mäsa z vareného alebo pečeného kurčaťa alebo sliepky    
  • 50 g masla  
  • 2 lyžice bešamelu   
  • soľ    
  • mleté čierne korenie   
  • zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Z lyžičky masla, 1 lyžice hladkej múky a 50 ml mlieka si uvaríme hladký bešamel, pridáme nadrobno pokrájané mäso, roztopené maslo, soľ, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Na omeletu ušľaháme žĺtky, smotanu, múku, soľ a nadrobno posekanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Potom opatrne primiešame sneh ušľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hladkou múkou vysypaný okrúhly plech a v horúcej rúre pečieme asi 10 minút. Upečenú omeletu potrieme plnkou, stočíme, šikmo prerežeme na polovicu a podávame s čerstvou zeleninou.

 

TIP: Plnku môžeme pripraviť aj z iného druhu mäsa. Môže to byť zvyšok bravčového či teľacieho na šťave alebo kuracej pečienky udusenej na cibuľke.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada