Švajčiarska omeleta
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Luxusná omeleta pripravená zo zvyškov obeda.
Ingrediencie:
4 vajcia
- soľ
- 125 ml smotany
- 20 g hrubej múky
- pažítka alebo zelená petržlenová vňať
Plnka:
- 200 g mäsa z vareného alebo pečeného kurčaťa alebo sliepky
- 50 g masla
- 2 lyžice bešamelu
- soľ
- mleté čierne korenie
- zelená petržlenová vňať
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Z lyžičky masla, 1 lyžice hladkej múky a 50 ml mlieka si uvaríme hladký bešamel, pridáme nadrobno pokrájané mäso, roztopené maslo, soľ, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Na omeletu ušľaháme žĺtky, smotanu, múku, soľ a nadrobno posekanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Potom opatrne primiešame sneh ušľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hladkou múkou vysypaný okrúhly plech a v horúcej rúre pečieme asi 10 minút. Upečenú omeletu potrieme plnkou, stočíme, šikmo prerežeme na polovicu a podávame s čerstvou zeleninou.
TIP: Plnku môžeme pripraviť aj z iného druhu mäsa. Môže to byť zvyšok bravčového či teľacieho na šťave alebo kuracej pečienky udusenej na cibuľke.
—————