26.11.2015 18:48

Striekané žĺtkové pečivo

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Zaujímavé variácie striekaného pečiva s príchuťou citrónovej kôry a vanilky.

 

Ingrediencie:
  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 250 g cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 3 žĺtky
  • štipka soli
  • nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 500 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka
Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom, žĺtkami, soľou a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko a na strednom stupni krátko vyšľaháme dohladka.
  2. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame rôzne tvary. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút.
  3. Pečivo necháme vychladnúť.

 

TIP: Konce vychladnutého pečiva môžeme podľa vlastnej fantázie ponoriť do rozpustenej tmavej polevy tmavej a posypať napr. nasekanými pistáciami alebo lieskovými orieškami.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada