26.11.2015 18:48
Striekané žĺtkové pečivo
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Zaujímavé variácie striekaného pečiva s príchuťou citrónovej kôry a vanilky.
Ingrediencie:
250 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 250 g cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 3 žĺtky
- štipka soli
- nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
- 500 g hladkej múky
- 1 zarovnaná lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 150 ml mlieka
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom, žĺtkami, soľou a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko a na strednom stupni krátko vyšľaháme dohladka.
- Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame rôzne tvary. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút.
- Pečivo necháme vychladnúť.
TIP: Konce vychladnutého pečiva môžeme podľa vlastnej fantázie ponoriť do rozpustenej tmavej polevy tmavej a posypať napr. nasekanými pistáciami alebo lieskovými orieškami.
FOTO: droetker
—————