15.03.2016 08:10
Stredomorské pečivo s mletým mäsom
Varenie – Recepty – Studený bufet
Možno netypické, ale chutné pohostenie pre návštevu vrátane veľkonočnej.
Ingrediencie:
Na cesto:
350 g hladkej múky
- 1 balíček sušeného droždia
- 1 zarovnaná lyžička soli
- 200 ml vlažnej vody
- 2 lyžice oleja
Na náplň:
- 1 lyžica oleja
- 1 malá červená cibuľa
- 350 g mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia červená paprika
- 1 zarovnaná lyžica rozmarínu
- 1 zarovnaná lyžička mletej sladkej papriky
- 1 zarovnaná lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 100 g krémového kozieho syra
Na dip:
- 200 g kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli
- štipka korenia
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
- Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.
- Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
- Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
- Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.
TIPY:
- Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút před dopečením syrom.
- Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili.
- Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.
FOTO: droetker
—————