15.03.2016 08:10

Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Možno netypické, ale chutné pohostenie pre návštevu vrátane veľkonočnej.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 350 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 200 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice oleja
Na náplň:
  • 1 lyžica oleja
  • 1 malá červená cibuľa
  • 350 g mletého mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia červená paprika
  • 1 zarovnaná lyžica rozmarínu
  • 1 zarovnaná lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 100 g krémového kozieho syra

 

Na dip:
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • štipka korenia

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.
  3. Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 minút.
  4. Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
  5. Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.

 

TIPY:

  • Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút před dopečením syrom.
  • Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili.
  • Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada