Stredomorská paradajková salsa
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Salsa z paradajok a paprík bude chutnou bodkou na našej grilovacej party.
Ingrediencie:
800 g očistených žltých paprík
- 1 400 g očistených paradajok
- 200 g čiernych olív bez kôstok
- 2 PL olivového oleja
- 200 ml bieleho octu Balsamico Bianco
- 400 g cukru
- 1 zarovnaná PL Solamylu jemného zemiakového škrobu Dr.Oetker
- 1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker
- 1 zarovnaná KL soli
- ½ KL čerstvo namletého čierneho korenia
Príprava:
Papriky a paradajky nakrájame na kocôčky. Olivy nakrájame na plátky. Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme kocôčky papriky a podusíme. Pridáme rajčiny, olivy, ocot, cukor, škrob, pomôcku na konzervovanie a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Omáčku ochutíme soľou a korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Balsamico Bianco je balzamikový ocot z octu z bieleho vína a vínneho muštu, ktorý na rozdiel od jeho známejšieho variantu, tmavého balzamikového octu, nezreje v sudoch. V recepte môžeme použiť obe varianty balzamikového octu. Tmavý balzamikový ocot salsu zafarbí do hneda.
FOTO: droetker
—————