Strakatá roláda
Varenie – Recepty – Múčniky
Originálna veľkonočná roláda, ktorý najprv zaujme vizuálne a potom poteší chuťovo.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 žĺtky
- 80 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček (à 40 g) zlatého klasu
- 4 bielky
- 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa
Na náplň:
- 1 balenie čokoládovej krémovej náplne čokoládovej
- 200 ml studeného mlieka
- 3 zarovnané lyžice práškového cukru
- 1 – 2 banány
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste machule. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 8 minút. Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Roládu stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Náplň rozotrieme na vychladnutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
FOTO: droetker
—————