21.03.2013 16:51

Strakatá roláda

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Originálna veľkonočná roláda, ktorý najprv zaujme vizuálne a potom poteší chuťovo.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 žĺtky
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček (à 40 g) zlatého klasu
  • 4 bielky
  • 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa
Na náplň:
  • 1 balenie čokoládovej krémovej náplne čokoládovej
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 zarovnané lyžice práškového cukru
  • 1 – 2 banány

 

Príprava:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste machule. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme 8 minút. Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Roládu stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.  Náplň rozotrieme na vychladnutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada