19.12.2015 08:26

Štólové kopčeky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Namiesto kompaktnej štóly kopčeky s rovnako výnimočnou chuťou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 125 g hrozienok
  • 2 PL rumu
  • 250 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g mletých lieskových orechov
  • 75 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • kôra z 1 chemicky neošetreného pomaranča
  • 1 vajce
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 125 g mäkkého polotučného tvarohu
  • 100 g kandizovanej citrusovej kôry
Na potretie a ozdobenie:
  • 100 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1/2 lyžičky mletej škorice

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta namočíme hrozienka do rumu a necháme odležať, najlepšie cez noc.
  2. V mise zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom, orechmi, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme kôru, vajce, maslo alebo margarín, tvaroh, kandizovanú citrusovú kôru a hrozienka a ručne vypracujeme dohladka. Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme kopčeky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 12 minút (1 plech).
  3. Na potretie rozpustíme v kastróliku maslo a pomocou štetca alebo pierka potrieme ešte horúce pečivo. Posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou a necháme vychladnúť

 

TIP:

V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme kopčeky skladovať približne 3 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu