11.11.2014 08:17

Srnčie mäso na smotane

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Srnčie stehno chutí výborne v smotanovej omáčke.

 

Ingrediencie:
  • 600 g srnčieho mäsa zo stehna   
  • 40 g slaniny   
  • 50 g masti   
  • polovica cibule   
  • 2 kocky cukru   
  • soľ
Marináda:
  • 500 ml vody  
  • 250 ml octu  
  • 40 g koreňovej zeleniny    
  • 1 malá cibuľa     2 borievky    
  • 2 zrniečka nového
  • 2 zrniečka čierneho korenia 
  • bobkový list  
  • trochu rasce
 
Omáčka:
  • 250 ml smotany   
  • 3 lyžičky hladkej múky

 

Príprava:

Mäso dáme na asi 4 dni do studenej marinády, ktorú urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Potom mäso vyberieme, popreťahujeme ho prúžkami slaniny, dáme na masť s pokrájanou cibuľou, osolíme a zo všetkých strán opečieme. Potom ho podlejeme marinádou, pridáme zeleninu aj s korením a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, do šťavy pridáme smotanu zmiešanú s múkou, dobre povaríme a pridáme upálený a s vodou rozvarený cukor,. Omáčku potom precedíme, pretlačíme do nej dusenú zeleninu a podľa potreby rozriedime, osolíme a dosladíme.

Ako si pripraviť marinádu: Do vody dáme variť na kolieska pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu, celé čierne a nové korenie, bobkový list, rascu a borievky. Keď je zelenina mäkká, pridáme ocot. Marinádu nesolíme.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada