Srnčí chrbát s mandľami
Varenie - Recepty – Múčniky
Jemný múčnik čokoládovej chuti s prímesou voňavého korenia.
Ingrediencie:
6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 150 g zomletých mandlí
- 1 lyžička mletej škorice
- voňavé klinčeky
- trocha mletého nového korenia
- 100 g čokolády
- 80 g jemnej strúhanky
- 30 g práškového cukru do snehu
- mandle na zdobenie
Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády
- 80 g masla alebo rastlinného tuku
Príprava:
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, potom pridáme mandle, škoricu, niekoľko zomletých klinčekov, štipku mletého nového korenia, postrúhanú čokoládu a všetko dobre premiešame. Do tuhého snehu vyšľahaného z bielkov zamiešame cukor a spolu so strúhankou ho zľahka primiešame k žĺtkovej pene. Cesto nalejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Upečený a vychladnutý múčnik vyklopíme z formy, polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vymiešaním roztopenej čokolády a masla. Srnčí chrbát napokon ozdobíme olúpanými a na rezance pokrájanými mandľami tak, aby polovička vždy vyčnievala. Nakrájaný na plátky ho môžeme servírovať so šľahačkou.
—————