04.02.2014 16:07

Srnčí chrbát s mandľami

Varenie  - Recepty – Múčniky

 

Jemný múčnik čokoládovej chuti s prímesou voňavého korenia.

 

Ingrediencie:
  • 6 vajec  
  • 120 g práškového cukru  
  • 150 g zomletých mandlí   
  • 1 lyžička mletej škorice   
  • voňavé klinčeky  
  • trocha mletého nového korenia   
  • 100 g čokolády   
  • 80 g jemnej strúhanky   
  • 30 g práškového cukru do snehu  
  • mandle na zdobenie
Čokoládová poleva:
  • 100 g čokolády  
  • 80 g masla alebo rastlinného tuku
 
Príprava:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, potom pridáme mandle, škoricu, niekoľko zomletých klinčekov, štipku mletého nového korenia, postrúhanú čokoládu a všetko dobre premiešame. Do tuhého snehu vyšľahaného z bielkov zamiešame cukor a spolu so strúhankou ho zľahka primiešame k žĺtkovej pene. Cesto nalejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Upečený a vychladnutý múčnik vyklopíme z formy, polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vymiešaním roztopenej čokolády a masla. Srnčí chrbát napokon ozdobíme olúpanými a na rezance pokrájanými mandľami tak, aby polovička vždy vyčnievala. Nakrájaný na plátky ho môžeme servírovať so šľahačkou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada