13.02.2014 12:09

Srdiečka s jogurtovou plnkou

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Sladké srdiečka so šľahačkou a jahodami ako prejav sladkého citu.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 240 ml vody
  • 60 g masla
  • štipka soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 4 vajcia
Na náplň:
  • 100 g zmesi lesných plodov (mrazenej)
  • 60 g práškového cukru
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu
Na posypanie:
  • 1 zarovnaná lyžica práškového cukru

 

Príprava:

Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu, maslo, soľ, cukor a vanilínový cukor. Odstavíme zo sporáka, pridáme múku a vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj hrnca. Vložíme do misy a do vychladnutého cesta zapracujeme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (Ø asi 8 cm). Vložíme do rúry predhriatej  na 190°C a pečieme asi 30 minút. Prvých 15 minút rúru neotvárame. Srdiečka necháme vychladnúť a pozdĺžne rozkrojíme. Na prípravu náplne prepasírujeme cez sitko rozmrazené lesné plody, pridáme práškový cukor, tvaroh, jogurt a premiešame. Smotanu na šľahanie ušľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do ovocnej zmesi. Náplňou naplníme cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Srdiečka naplníme a uložíme na 40 minút do chladničky. Pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada