Srdiečka s jogurtovou plnkou
Varenie – Recepty – Múčniky
Sladké srdiečka so šľahačkou a jahodami ako prejav sladkého citu.
Ingrediencie:
Na cesto:
240 ml vody
- 60 g masla
- štipka soli
- 1 lyžica cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 160 g hladkej múky
- 4 vajcia
Na náplň:
- 100 g zmesi lesných plodov (mrazenej)
- 60 g práškového cukru
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g bieleho jogurtu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky Smeta-fixu
Na posypanie:
- 1 zarovnaná lyžica práškového cukru
Príprava:
Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu, maslo, soľ, cukor a vanilínový cukor. Odstavíme zo sporáka, pridáme múku a vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj hrnca. Vložíme do misy a do vychladnutého cesta zapracujeme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (Ø asi 8 cm). Vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pečieme asi 30 minút. Prvých 15 minút rúru neotvárame. Srdiečka necháme vychladnúť a pozdĺžne rozkrojíme. Na prípravu náplne prepasírujeme cez sitko rozmrazené lesné plody, pridáme práškový cukor, tvaroh, jogurt a premiešame. Smotanu na šľahanie ušľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do ovocnej zmesi. Náplňou naplníme cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Srdiečka naplníme a uložíme na 40 minút do chladničky. Pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom.
FOTO: droetker
—————