07.02.2013 08:37
Srdiečka pre zamilovaných
Varenie – Recepty – Múčniky
Valentínske upečené srdiečka, ktoré potešia každú romantickú dušu.
Ingrediencie:
Na cesto:
130 g hladkej múky
- 40 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 1 žĺtok
- nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
Na ozdobenie:
- 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
- 1 balenie Polevy svetlej Dr.Oetker
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej doske múku, cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín, žĺtok, kôru a ručne vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme plát s hrúbkou 1 cm a formičkou vykrajujeme srdiečka. Do každého srdiečka zasunieme drievko alebo špajdľu. Srdiečka prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej 180 °C a pečieme asi 12 minút. Srdiečka necháme vychladnúť. Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie.
TIP: pred pečením namočíme špajdľu do vody, aby počas pečenia nezhnedla.
FOTO: droetker
—————