12.05.2019 18:48

Srdce á la krémeš s ovocím

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Krémeš, ako ho nepoznáte. V tvare srdca s kreatívnym zdobením a jemným jogurtovým krémom.

 

Ingrediencie:
  • 400 g lístkového cesta
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 2 balíčky zlatého klasu (à 40 g)
  • 70 g cukru
  • 250 g bieleho jogurtu
Na ozdobenie:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 g lesného ovocia

 

Príprava:

Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pláty prenesieme na vymastené plechy a na niekoľkých miestach ich poprepichujeme vidličkou. Vložíme do rúry predhriatej  na 190°C a pláty postupne pečieme po asi 15 minút. Obidva necháme vychladnúť.

Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlaté klasy a cukor, nalejeme do vriaceho mlieka a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme jogurt a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

Z oboch plátov ostrým nožom vykrojíme tvar srdca. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spodný plát naplníme krémom. Vrchný plát jemne pritlačíme a na povrchu ozdobíme zvyšným krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na povrch múčnika a rovnomerne rozotrieme. Ozdobíme bobuľovým ovocím.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada