Srdce á la krémeš s ovocím
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Krémeš, ako ho nepoznáte. V tvare srdca s kreatívnym zdobením a jemným jogurtovým krémom.
Ingrediencie:
400 g lístkového cesta
- 500 ml plnotučného mlieka
- 2 balíčky zlatého klasu (à 40 g)
- 70 g cukru
- 250 g bieleho jogurtu
Na ozdobenie:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 500 g lesného ovocia
Príprava:
Na prípravu cesta rozdelíme lístkové cesto na polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pláty prenesieme na vymastené plechy a na niekoľkých miestach ich poprepichujeme vidličkou. Vložíme do rúry predhriatej na 190°C a pláty postupne pečieme po asi 15 minút. Obidva necháme vychladnúť.
Na prípravu krému nalejeme do hrnca polovicu mlieka a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlaté klasy a cukor, nalejeme do vriaceho mlieka a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Potom pridáme jogurt a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
Z oboch plátov ostrým nožom vykrojíme tvar srdca. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spodný plát naplníme krémom. Vrchný plát jemne pritlačíme a na povrchu ozdobíme zvyšným krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na povrch múčnika a rovnomerne rozotrieme. Ozdobíme bobuľovým ovocím.
FOTO: droetker
—————