Spoznajte tradičnú slovenskú kuchyňu
Varenie - Rady z kuchyne
Naša tradičná kuchyňa nie je ani zďaleka len o bryndzových haluškách. Je zaujímavá, rozmanitá a aj v dnešnej modernej dobe si v nej každý Slovák nájde to svoje. Knižná novinka 77 tradičných receptov obsahuje nielen množstvo receptov našich starých mám, ale tiež veľa faktov a prekvapivých zaujímavostí.
Autorka Silvia Pilková, ktorú poznáte aj z televíznej obrazovky, od detstva obľubuje slovenskú históriu. Výsledkom jej dlhodobého študovania tradičnej kuchyne a zbierania rozličných receptov je kuchárka 77 tradičných receptov, ktorá si nájde miesto nielen vo vašej domácnosti, ale aj vašom srdci. Kniha vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri.
Tradičná kuchyňa v 77 podobách
Vedeli ste, že naši predkovia sa stravovali jednoducho a zdravo? Však sa aj vravieva: Kaša – mať naša. Mäso sa jedlo iba v nedeľu alebo pri slávnostných príležitostiach, koláče prišli na rad iba v sobotu, keď zostalo cesto pri pečení chleba. A je toho omnoho viac! V knižnej novinke 77 tradičných receptov nájdete nielen rozmanité recepty na tradičné jedlá, ktoré si môžete s chuťou navariť z bežne dostupných surovín. V knihe sa dozviete aj to, že naši predkovia dávali jedlám krásne názvy, že bryndzu spoznali až koncom 18. storočia a spočiatku chutila ako tvrdý syr, alebo že v našej tradičnej kuchyni nájdete aj kúsok Osmanskej ríše, Bulharska či Talianska... Nechajte sa previesť slovenskými tradíciami a spoznajte našu voňavú, rozmanitú a veľmi chutnú kuchyňu prostredníctvom tejto novej publikácie.
Viac informácií o nej nájdete www.fortunalibri.sk.
na
redakcia Doma a Rada
—————