15.05.2019 15:37

Špenátový quiche

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Slaný koláč, ako stvorený pre brunche. Krehké cesto so sódou bikarbónou a bohatá a chutná náplň s ricottou a špenátom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g celozrnnej múky
  • zarovnaná lyžička sódy bikarbóny
  • zarovnaná lyžička soli
  • 80 ml oleja
  • 100 ml studenej vody
Na náplň:
  • 400 g listového špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 balíček strúhanej citrónovej kôry
  • 2 zarovnané lyžičky soli
  • 1 zarovnaná lyžička mletého čierneho korenia
  • 400 g ricotty
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 2 vajcia

 

Na ozdobenie:
  • 3 vajcia
  • 6 cherry rajčiakov

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a pritlačíme ho ku dnu aj k okrajom. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme predpiecť do rúry prehriatej na 180°C na 10 minút.
  2. Na prípravu náplne vložíme do misy špenát. Pridáme cesnak, kôru, soľ, čierne korenie, ricottu, parmezán a vajcia a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na predpečený korpus. Lyžicou spravíme do náplne 3 jamky, do ktorých vyklopíme vajcia. Povrch dozdobíme paradajkami. Vložíme do predhriatej rúry a  pri 180°C pečieme asi 55 minút.
  3. Koláč môžeme podávať teplý aj studený.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada