01.03.2013 14:00

Špenátové palacinky

Varenie - Recepty - Studený bufet

 

Netradičné pohostenie s príchuťou špenátu a syru pre hostí aj na Veľkú noc.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie Palaciniek Dr.Oetker
  • 500 ml vody
  • 200 g rozmrazeného špenátového pretlaku
Na náplň:
  • 200 g tvarohového syra typu lučina
  • 200 g kyslej smotany
  • soľ
  • čierne korenie

 

Príprava:

Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na palacinky s vodou a so špenátovým pretlakom. Zmes metličkou dôkladne rozšľaháme na hladkú hmotu bez hrudiek. Cesto necháme 5 minút odstáť. Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a rozlejeme ju po celej ploche. Palacinky pečieme z oboch strán. Na náplň zmiešame tvarohový syr s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou náplňou a zrolujeme. Každú palačinku rozpolíme, zapichneme do nej špáradlo a podávame.

 

TIP: Palacinky môžeme ozdobiť plátkami mrkvy alebo reďkovkami.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada