01.03.2013 14:00
Špenátové palacinky
Varenie - Recepty - Studený bufet
Netradičné pohostenie s príchuťou špenátu a syru pre hostí aj na Veľkú noc.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie Palaciniek Dr.Oetker
- 500 ml vody
- 200 g rozmrazeného špenátového pretlaku
Na náplň:
- 200 g tvarohového syra typu lučina
- 200 g kyslej smotany
- soľ
- čierne korenie
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na palacinky s vodou a so špenátovým pretlakom. Zmes metličkou dôkladne rozšľaháme na hladkú hmotu bez hrudiek. Cesto necháme 5 minút odstáť. Na rozohriatu panvicu potretú olejom nalejeme tenkú vrstvu cesta a rozlejeme ju po celej ploche. Palacinky pečieme z oboch strán. Na náplň zmiešame tvarohový syr s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Vychladnuté palacinky naplníme pripravenou náplňou a zrolujeme. Každú palačinku rozpolíme, zapichneme do nej špáradlo a podávame.
TIP: Palacinky môžeme ozdobiť plátkami mrkvy alebo reďkovkami.
—————