20.07.2012 14:11

Špenát zo žihľavy

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Prívarok zo žihľavových listov určite nepopŕhli, zato netradične zasýti.

 

Ingrediencie:
  • listy zo žihľavy    
  • maslo  
  • hladká múka  
  • mlieko

 

Príprava:

Listy zo žihľavy dobre umyjeme a vo vode uvaríme do mäkka. Scedíme a pokrájame na drobno. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, pridáme pokrájané žihľavové listy a mlieko a povaríme. Napokon trochu osolíme. Podávame s volským okom alebo s fašírkou. Podobný prívarok môžeme pripraviť aj z listov cvikle alebo lobody.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada