27.12.2016 08:09

Špaldový koreňový chlieb

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Domáce pečivo zo špaldovej múky.

 

Ingrediencie:
  • 400 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 1 zarovnaná lyžica cukru
  • 125 g tvarohového bylinkového syra
  • 3 lyžice oleja
  • 200 ml vlažnej vody
Príprava:
  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme syr, olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a ostrým nožom rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý diel stočíme do špirály a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 240 °C a pečieme asi 10 minút. Po 10 minútach znížime teplotu na 180 °C a chlieb dopečieme (asi 10 minút).
  3. Chleby necháme vychladnúť.

TIPY:

  • Pečivo môžeme posypať napríklad ľanovými alebo sezamovými semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou.
  • V prípade potreby je možné chlieb aj zamraziť.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada