24.08.2013 08:31
Špagety s duseným mäsom
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Cestovina a mäso je ideálna kombinácia. Príprava špagiet s duseným bravčovým alebo baraním mäsom je jednoduchá.
Ingrediencie:
250 g špagiet
- 50 g masla
- 300 g bravčového alebo baranieho mäsa
- lyžica oleja
- ½ cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica rajčiakového pretlaku
- 1 strúčik cesnaku
- 70 g strúhaného syra
Príprava:
Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja domäkka. Na oleji alebo na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na malé kúsky pokríjané mäso, osolíme ho a okoreníme, pridáme rozotrený cesnak i rajčiakový pretlak a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vodou. Horúce špagety zmiešame s čerstvým maslom a s uduseným mäsom a podávame posypané strúhaným syrom.
—————