11.10.2016 10:26

Špagety aglio ollio

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Špagety s cesnakom sú veľmi jednoduché, ale chutné tradičné talianske jedlo.

 

Ingrediencie:
  • 250 g špagiet (pre 2 osoby)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • mleté čierne korenie
Príprava:
  1. Najprv necháme vo väčšom hrnci zovrieť osolenú vodu a potom vložíme špagety. Necháme ich variť asi 8 minút, ak máme radi al dente, ak obľubujeme mäkšie, pridáme 2 minúty.
  2. Ošúpaný cesnak pokrájame na plátky na pomaly zohriatom oleji na panvici ho zľahka opečieme.
  3. Precedené špagety necháme odkvapkať. Potom ich prisypeme do panvice s cesnakom a niekoľkokrát dobre poobraciame. Napokon ešte osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením.

 

TIP: Takto pripraviť môžeme aj iné druhy cestovín – penne, rigatoni alebo fusili.

 

FOTO: www.pixabay.com

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada