21.12.2011 17:30

Šošovicová polievka

Varenie - Recepty – Polievky

 

Klasická slovenská polievka, ktorá zasýti. Druhý chod už nepotrebujete.

 

Ingrediencie:
  • 150 g šošovice
  • 150 g zemiakov
  • 40 g cibule, 40 g masti
  • 40 g hladkej múky
  • 200 ml kyslej smotany
  • bobkový list
  • soľ
  • ocot
  • 120 domácej klobásy

 

Príprava:

Do 1 l vody dáme variť deň vopred namočenú šošovicu a na miernom ohni uvaríme domäkka. Počas varenia dolievame horúcu vodu. Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme osobitne v osolenej vode. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme precedenou vodou, v ktorej sme varili zemiaky. Dobre premiešame a pomaly varíme za občasného pomiešania asi 40 minút. Potom pridáme uvarenú šošovicu, zemiaky, bobkový list, posolíme, dochutíme octom, chvíľu povaríme a nakoniec zjemníme kyslou smotanou. Pred podávaním pridáme klobásu, ktorú sme pokrájanú na kolieska opražili vo vlastnej šťave.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada