20.07.2012 14:19

Šoška ako prívarok

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Netradičný, ale chuťou zaujímavý prívarok zo šťavelu, ktorá sa hodí i k mäsu.

 

Ingrediencie:
  • šoška alebo šťavel   
  • masť    
  • 200 ml smotany   
  • hladká múka   
  • soľ   
  • cukor

 

Príprava:

Zelené listy šťavelu alebo šošky odstopkujeme, umyjeme a podusíme na masti. V smotane rozmiešame trochu hladkej múky a touto zmesou uvarený šťavel zahustíme. Trochu povaríme, kým nezískame konzistenciu omáčky. Napokon dochutíme soľou a cukrom. Podávame so zemiakmi a vajíčkom (uvareným natvrdo alebo opečeným na spôsob volského oka) alebo s vareným či s pečeným mäsom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada