13.12.2014 13:00
Sójové valčeky plnené škvarkami
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.
Ingrediencie:
500 g varených zemiakov
- 100 g sójovej múky
- 100 h hrubej múky
- 1 vajce
- trochu prášku do pečiva
- 40 g masla
- 250 g škvariek
Príprava:
K uvareným, pretlačeným zemiakom pridáme sójovú a hrubú múku, soľ, vajce, štipku prášku do pečiva a maslo a zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou ho rozšúľame a pokrájame na kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý naplníme posekanými osolenými škvarkami a zabalíme do tvaru valčeka. Valčeky potom uvaríme vo vriacej osolenej vode. Podávame k omáčkam, prívarkom alebo k dusenej zelenine.
—————