13.12.2014 13:00

Sójové valčeky plnené škvarkami

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

 

Ingrediencie:
  • 500 g varených zemiakov    
  • 100 g sójovej múky   
  • 100 h hrubej múky  
  • 1 vajce  
  • trochu prášku do pečiva   
  • 40 g masla  
  • 250 g škvariek
Príprava:

K uvareným, pretlačeným zemiakom pridáme sójovú a hrubú múku, soľ, vajce, štipku prášku do pečiva a maslo a zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou ho rozšúľame a pokrájame na kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý naplníme posekanými osolenými škvarkami a zabalíme do tvaru valčeka. Valčeky potom uvaríme vo vriacej osolenej vode. Podávame k omáčkam, prívarkom alebo k dusenej zelenine.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada