Sója zapekaná so zeleninou
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Sója zapekaná so zeleninou je jedlo vhodné aj pre obdobie pôstu, kedy sa odporúča konzumovať častejšie strukoviny.
Ingrediencie:
300 g sóje
- soľ
- 500 g miešanej zeleniny (karfiol, hrášok, mrkva)
- 50 ml olej
- 1 cibuľa
- mleté čierne korenie
- muškátový kvet
- 200 ml mlieka
- 2 vajcia
- masť
- strúhanka
Príprava:
Sóju preberieme, umyjeme namočíme do studenej vody. Potom ju uvaríme v osolenej vode domäkka a sóju scedíme. Zeleninu očistíme, umyjeme, karfiol a mrkvu nakrájame. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, podlejeme vodou a udusíme domäkka. Zmiešame s varenou sójou, okoreníme mletým čiernym korením, muškátovým kvetom a soľou. V mlieku rozhabarkujeme vajcia, nalejeme na pripravenú zmes a premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou a dáme do nej sóju so zeleninou. Vo vyhriatej rúre zapečieme. Podávame so šalátom alebo sterilizovanou zeleninou.
—————