29.12.2016 14:46
Snehové pusinky s citrónovým krémom
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Snehové pusinky s náplňou sú krehké sladké sviatočné pečivo.
Ingrediencie:
Na pusinky:
5 bielkov
- 350 g cukru
Na náplň:
- 250 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 balíček citrónovej kôry
- 1 lyžička citrónovej arómy
Príprava:
- Na prípravu pusiniek v mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme pusinky. Vložíme do rúry predhriatej na 60 °C a sušíme asi 3 – 4 hodiny (1 plech).
- Pusinky necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme žĺtky, kôru a arómu a vyšľaháme dohladka. Náplň nanesieme do cukrárskeho vrecka a spájame vždy dve pusinky plochou stranou k sebe. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
TIPY:
- Pusinky vydržia dlho čerstvé, ak ich uchovávame na suchom a chladnom mieste.
- Stred zlepených pusiniek môžeme obaliť v mletých pražených mandliach alebo v krokante.
FOTO: droetker
—————