01.08.2015 07:24
Slivkovo-hrušková omáčka
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Ovocnú omáčku zo sliviek a hrušiek s príchuťou škorice môžeme používať pri príprave ľahkých dezertov.
Ingrediencie:
750 g hrušiek olúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na malé kúsky
- 750 g sliviek očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
- 250 ml 100% pomarančového džúsu šťava z 1 citróna
- 2 kúsky celej škorice
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček Gelfixu Super 3:1
- 350 g cukru
- kyselina citrónová
Príprava:
- Do veľkého hrnca vložíme hrušky a slivky. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 lyžičky práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIPY:
- Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov.
- Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.
FOTO: droetker
—————