01.08.2015 07:24

Slivkovo-hrušková omáčka

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Ovocnú omáčku zo sliviek a hrušiek s príchuťou škorice môžeme používať pri príprave ľahkých dezertov.

 

Ingrediencie:
  • 750 g hrušiek olúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na malé kúsky
  • 750 g sliviek očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 250 ml 100% pomarančového džúsu šťava z 1 citróna
  • 2 kúsky celej škorice
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1
  • 350 g cukru
  • kyselina citrónová
Príprava:
  1. Do veľkého hrnca vložíme hrušky a slivky. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 lyžičky práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIPY:

  • Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov.
  • Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada