20.10.2020 13:25

Slivkové knedličky zo zemiakového cesta

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Knedličky zo zemiakového cesta so slivkami sú tradičné slovenské jedlo vhodné pre priaznivcov sladkej večere.

 

Ingrediencie:
  • 600 g varených pretlačených zemiakov
  • 200 g hrubej múky
  • Troška soli
  • 30 g masla
  • 1 vajce
  • 80 g masla na poliatie
  • 120 g jemnej strúhanky
  • 40 g masla na opraženie strúhanky
  • 120 g práškového cukru
  • 500 g slivák
Príprava:

V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme alebo postrúhame. K polovychladnutým pridáme múku, soľ, maslo, vajce a vymiesime na hladké cesto. Na múkou vysypanej doske cesto rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce. Do každého štvorca vložíme očistenú a umytú zrelú slivku, všetky štyri rohy preložíme cez slivku, postláčame a vytvoríme medzi dlaňami guľku. Pripravené guľky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút. Potom ich vyberieme dierkovanou varechou, necháme odkvapkať, dáme na misu a polejeme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou opraženou na masle a napokon práškovým cukrom.

TIP: Slivky môžeme dopoly otvoriť, odstrániť z nich kôstku a dovnútra vložiť polovicu kocky cukru. Je to dobrá rada najmä v prípade druhov slivky, ktoré nie sú veľmi sladké.

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada