17.09.2013 11:04

Slivkové gule

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Slivkové gule patria štýlom do kuchyne našich starých mám, ale chutia rovnako dobre aj súčasníkom.

 

Ingrediencie:
  • 600 g zemiakov   
  • 200 g hrubej múky   
  • 500 g sliviek   
  • 40 g masla    
  • 60 g maku    
  • 60 g práškového cukru   
  • vajce   
  • soľ

 

Príprava:

V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pretrieme cez sitko. Pridáme múku, soľ a vajce a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm. Potom ho pokrájame na štvorce, do ktorých zabalíme umyté a utreté slivky a vytvarujeme do gúľ. Slivkové knedle vložíme do vriacej vody a varíme 4 až 5 minút. Hotové sú, keď vyplávajú na hladinu vody. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané zomletým makom a práškovým cukrom. Do cesta môžeme rovnako baliť aj čerešne alebo marhule.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada