30.12.2014 12:25
Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou
Varenie – Recepty – Múčniky
Netypické sladké keksy s čokoládou a brusnicami.
Ingrediencie:
Na náplň:
125 g nasekaných sušených brusníc
- 50 g mletých mandlí
- 80 g nasekanej horkej čokolády
- 1 vajce
- 1 balíček škoricového cukru
Na cesto:
- 375 g hladkej múky
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 vajce
- 180 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 2 lyžice vody
- 2 zarovnané lyžičky kakaa
Príprava:
- Na prípravu náplne v mise vareškou zmiešame brusnice s mandľami, čokoládou, vajcom a škoricovým cukrom.
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilínovým cukrom, vajcom, maslom alebo margarínom a vodou a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme kakao. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme svetlé i tmavé cesto na pláty 20 x 10 cm. Svetlé cesto položíme na tmavé cesto, pritlačíme a opatrne rozvaľkáme na obdĺžnik 40 x 20 cm. Na cesto nanesieme náplň a uhladíme. Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- Rolády nakrájame ostrým nožom na plátky s hrúbkou 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papiermi na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 10 minút.
- Slimáky necháme vychladnúť.
TIPY:
- Horkú čokoládu môžeme nahradiť iným druhom čokolády.
- V dobre uzavretej nádobe môžeme slimáčiky uchovávať 3 týždne.
FOTO: droetker
—————