30.12.2014 12:25

Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Netypické sladké keksy s čokoládou a brusnicami.

 

Ingrediencie:
Na náplň:
  • 125 g nasekaných sušených brusníc
  • 50 g mletých mandlí
  • 80 g nasekanej horkej čokolády
  • 1 vajce
  • 1 balíček škoricového cukru
Na cesto:
  • 375 g hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 vajce
  • 180 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 2 lyžice vody
  • 2 zarovnané lyžičky kakaa

 

Príprava:
  1. Na prípravu náplne v mise vareškou zmiešame brusnice s mandľami, čokoládou, vajcom a škoricovým cukrom.
  2. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilínovým cukrom, vajcom, maslom alebo margarínom a vodou a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme kakao. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme svetlé i tmavé cesto na pláty 20 x 10 cm. Svetlé cesto položíme na tmavé cesto, pritlačíme a opatrne rozvaľkáme na obdĺžnik 40 x 20 cm. Na cesto nanesieme náplň a uhladíme. Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Rolády nakrájame ostrým nožom na plátky s hrúbkou 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papiermi na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 10 minút.
  4. Slimáky necháme vychladnúť.

 

TIPY:
  • Horkú čokoládu môžeme nahradiť iným druhom čokolády.
  • V dobre uzavretej nádobe môžeme slimáčiky uchovávať 3 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada